בספרות הרפואית מקובלת המסקנה כי הופעת גידולים מסוג BCC באזור ראש צוואר היא אופיינית למוקרני הגזזת. גידולים מסוגים אחרים (לדוגמה SCC, מלנומה) שהופיעו בראש ובצוואר לא יוכרו בד"כ ככאלה הקשורים להקרנות הגזזת.
איך ניתן להתמודד עם נגעי BCC אצל אדם שעבר הקרנות נגד גזזת ובמקביל עבד בחשיפה לשמש?
במקרה של אדם שעבר הקרנות כנגד גזזת והופיעו אצלו נגעי BCC בלבד, ורק באזור הראש והצוואר, יהיה קשה מעט יותר לייחס את הופעת הנגעים לעבודה בחשיפה לשמש. יחד עם זאת, ניתן להגיש התביעה ולהביא לתשומת לב המוסד את האפשרות כי לעבודה בשמש תרומה ממשית להתפתחות הנגעים. מאחר ולא ניתן לקבוע אם מדובר בגורם יחיד להופעת הנגעים, ולא ניתן לכמת את ההשפעה של העבודה בחשיפה לשמש לעומת ההקרנות, יש לתבוע מהמוסד לביטוח לאומי הכרה. הטענה היא כי מדובר בהשפעה משולבת, גם אם עבר הקרנות כנגד גזזת ייתכן כי אילו לא היה עובד בשמש לא היו מופיעים הנגעים כלל. טענה זו מתקבלת לעיתים קרובות.
יצוין כי במידה והופיעו נגעים מסוג BCC באזורים אחרים בגוף שהיו חשופים לקרינת השמש, ניתן יהיה לקשור אותם לעבודה, גם אם אותו אדם עבר הקרנות כנגד גזזת (שהרי נקבע כי רק גידולים באזור ראש – צוואר נכללים בחוק לפיצוי נפגעי גזזת). BCC מפושט, הקיים גם באזורים שאינם רק ראש וצוואר, מחזק את סיכויי התביעה להכרה במחלה כפגיעה בעבודה, גם אצל מי שטופל בעבר נגד גזזת.
נגעים נוספים בעור כמו SCC או מלנומה מחזקים גם הם את הסיכוי להכרה במחלות העור (כולל BCC) כנפגעי עבודה, גם אצל מי שטופלו בגזזת.
Comments