מי שהוכר כנפגע עבודה בגין מספר פגיעות, יכול להגיש תביעה נוספת למוסד לביטוח לאומי, לצירוף נכויות בהתאם לתקנה 12 לתקנות הביטוח הלאומי.
התנאים לצירוף נכויות הם:
א. חלה ירידה קבועה בהכנסה בשיעור של 50% או יותר.
ב. הירידה בהכנסה היא כתוצאה מהצטברות הנכויות שנקבעו בתאונות עבודה שונות.
ג. אם יצורפו הנכויות יהיה הנכה זכאי לקצבת נכות במקום מענק, או אם מדובר בנכה שכבר מקבל קצבת נכות – דרגת הנכות המשוקללת תהיה בשיעור 65% לפחות.
ניקח כדוגמה חקלאי, שעבד בחשיפה לקרינת השמש בשטחים הפתוחים ובחשיפה לרעש כלים חקלאיים כבדים, והוכר כנפגע עבודה עקב הנגעים בעור ועקב ליקוי השמיעה מהם הוא סובל. בגין הנגעים בעור קיבל נכות בשיעור 20%, ובגין ליקוי השמיעה נכות בשיעור 10%. בגין 20% הוא מקבל קצבה חודשית, בגין 10% הוא קיבל מענק חד פעמי.
אם עקב התפתחות ליקוי השמיעה והנגעים בעור הוא נאלץ לצמצם את עבודתו בשמש ובחשיפה לרעש, ועל כן חלה ירידה ניכרת בהכנסתו, יהיה החקלאי זכאי להגיש תביעה לצירוף נכויות, כאשר אם תתקבל דרגת הנכות המשוקללת תהיה 28% (20% + 10% שווה 28%). דרגת נכות זו תזכרה אותו בקצבה חודשית גבוהה יותר מזו שקיבל קודם לכן.
באותו אופן, מי שקיבל מענק בגין 15% ועוד מענק בגין 10%, עבור שתי פגיעות בעבודה, ושכרו ירד, יוכל לבקש צירוף נכויות ולהתחיל לקבל קצבה חודשית, לכל חייו בגין דרגת הנכות המאוחדת.
בכל תביעה המוגשת להכרה בעובד כנפגע עבודה עקב הנגעים בעור, חשוב לבחון האם קיימות פגיעות נוספות שהוכרו על ידי המוסד לביטוח לאומי, וניתן לצרפן כך שהנכה יזכה לתגמולים גבוהים יותר.
חשוב – ביטוח לאומי אינו מאחד את הנכויות מיוזמתו! מי שלא יגיש תביעה לאיחוד נכויות, הנכויות לא יאוחדו, והזכויות עם האיחוד לא ישולמו לו.
Comments