עבודתם של עובדים במערכת הבטחון פעמים רבות כרוכה בחשיפה רבה לקרינת השמש, כאשר מתוקף תפקידם הם נדרשים להימצא בשטח הפתוח והחשוף, לצורך עבודה שגרתית, אימונים ותרגילים, או חלילה בעתות מלחמה. עובדים אלה מצויים בסיכון גבוה לפגיעות עור שונות.
נסביר מתי ניתן להגיש תביעה ולאן:
איש קבע או חייל מילואים החשוף לשמש במשך שנים רבות בשירות או בתקופות מילואים ארוכות שהוא מבצע מדי שנה, וסובל מנגעים בעור, יגיש תביעה להכרה בו כנכה לקצין התגמולים – משרד הבטחון, או לביטוח לאומי לפי הקריטריונים הבאים:
במקרה של משרתי קבע או איש מילואים יש לבחון מתי הופיעו לראשונה הנגעים בעור. אם מדובר בנגעים שהופיעו לפני 01/01/2014 התביעה תוגש למשרד הבטחון. כאשר מדובר בנגעים שהופיעו לראשונה לאחר 01/01/2014 התביעה תוגש למוסד לביטוח לאומי.
יובהר כי בקטגוריה של "משרתי קבע" נכללים: משרת קבע בצה"ל יותר מחצי שנה, שוטרים, סוהרים, עובדי מוסד, עובדי שב"כ, עובדי משמר הכנסת, משמר אזרחי, רבש"צים, ארגוני עזר ומתנדבים בשירות הבטחון.
חייל חובה שיבקש לטעון כי מחלת העור מקורה לחשיפה לשמש בעת שירות החובה יכול להגיש תביעה להכרה רק לקצין התגמולים.
מי שהוכר על מחלת העור ע"י קצין התגמולים יזכה לקצבה בהתאם לתעריפים הקבועים בחוק (נכות של 10% עד 19% תקנה מענק חד פעמי, נכות של 20% ומעלה תקנה קצבה חודשית).
מי שהוכר על מחלת העור כנפגע עבודה ע"י ביטוח לאומי יזכה למענק חד פעמי או לקצבה חודשית שגובהו תלוי בשכרו החודשי בטרם חלה.
Comments